Ta Hand Om Din Cykel

En cykel tjänar som en av de mest värdefulla objekten för en cyklist. Medan vissa använder det för sin dagliga transport, använder andra dem för fitness och sport. Att äga en cykel kan vara enklare men att ta hand om det kommer som en bit av utmaning. Att hålla cykeln väl underhållen är bikerens ansvar.

Hur ska du ta hand om din cykel:

1. Rengöring

Det kan vara uppenbart, men rengöring av din cykel bidrar regelbundet mycket till underhållet. Svampa eller skrubba på cykeln med en adekvat blandning av vatten och diskmedel gör att cykeln är glänsande och fri från smuts. Se till att du rengör clog, kedjan och hela den problematiska delen av cykeln ordentligt. Använd en pensel för att gnugga de kritiska delarna av din cykel och tillsätt sedan en generös mängd avfettningsmedel efteråt. Däck går igenom mycket slitage med daglig användning. Det är bättre att ta bort däcken och inspektera dem om eventuella tecken på skräp, sten eller lera. Använd en trasa för att torka ut dem ordentligt efter att de har skaffats dem ordentligt.

2. Kontrollera lufttrycket regelbundet

Varje cykel kräver en annan nivå av lufttryck inuti däcken. Brist på lämplig mängd luft kan skada däcken och rören på din cykel. Dessutom skadar det otillbörliga lufttrycket i däcken däckens metall. Kontrollera lufttrycket innan du lämnar cykeln. Pumpa upp din cykel när du känner att dina däck är ute av luften. Om möjligt, håll alltid en pump med dig när du cyklar.

3. Smörj din cykel

För mycket användning av cykel leder till friktion, vilket resulterar i korrosion och rost från insidan. Korrekt smörjning av din cykel hjälper cykeln att fungera korrekt och räddar den mot överdriven friktion. Smörj de delar av cykeln som gnuggar mot varandra ofta, såsom cykelkedjan, pedalerna. Kablar, bromsaggregat och spakar. Se till att du inte applicerar för många smörjmedel på din cykel. Nyckeln till smörj din cykel är “Moderation”. Överdriven smörjning leder till ackumulering av fläckar av damm och andra partiklar, vilket skulle göra situationen sämre. Att applicera liten mängd kommer att leda till spridning, eller det kan slita av sitt heta klimat och regn. Det bästa sättet är att använda en bra smörjning och torka resten med en trasa.

4. Förvara din cykel

Felaktig lagring av cykel leder till korrosion och rostbildning. Vädret spelar en viktig roll när det gäller cykelförvaring. Använd alltid ett bra Cykelställ för att skydda din cykel från skadligt väderförhållande. Använd en Cykelställ till billiga priser från falcostreetfurniture.se för att hänga din cykel ordentligt på väggen. En vägghylla kommer att hålla ditt golv rent och inte gräva mer utrymme i ditt rum.
Falco Street Furniture är ett Netherland-baserat företag som är den främsta tillverkaren av cykelparkeringslösningar sedan 1951. Alla tillverkningsprodukter från Falco levereras med 100% rent varmförzinkat stål med pulverlackeringsmaterial.